• Головна
  • The Ukrainian Review: одеське видання презентує Україну на міжнародній арені
Новини компаній
09:00, 2 травня

The Ukrainian Review: одеське видання презентує Україну на міжнародній арені

Новини компаній
The Ukrainian Review: одеське видання презентує Україну на міжнародній арені, фото-1

Українське англомовне видання The Ukrainian Review візьме участь у низці міжнародних зустрічей та активно презентує новий англомовний випуск журналу в країнах ЄС.

Українське англомовне аналітичне видання The Ukrainian Review було започатковане 2022 року в Одесі. Воно стало відповіддю на ті виклики, які створило повномасштабне російське вторгнення для українського і світового інформаційного простору.

З 2022 року The Ukrainian Review активно бореться з фейками російської пропаганди, формує позитивний імідж України за кордоном та розповідає про події в Україні іноземним читачам.

«Видання було започатковано 2022 року. З початком повномасштабної агресії з боку РФ я вирішив долучитися до волонтерської діяльності, яку провадив до того. Ми розпочали з масових розсилок із закликом про допомогу Україні. І після перших тижнів вже були певні результати. Потім ми стикнулися з тим, що багато людей, навіть досвідчених політиків, журналістів, не до кінця розуміють ситуацію в Україні. Вони були у полоні російської пропаганди. Тоді ми вирішили зробити саме англомовний ресурс, який би розвінчував фейки щодо України. Згодом місія ресурсу була розширена. Тепер The Ukrainian Review — більше ніж просто аналітичне медіа, зараз це платформа для поширення проукраїнських ідей, джерело правдивої інформації та якісної аналітики, а також потужна команда однодумців, яка готова відстоювати інтереси України на міжнародній арені», — Володимир Савченко, СЕО проєкту, волонтер та громадський активіст.

Цього літа команда The Ukrainian Review візьме участь у низці цікавих, а головне, важливих для України подій. Перш за все річ йде про Саміт Миру, який відбудеться 15-16 червня 2024 року у Швейцарії та Третю Конференцію з відновлення України, яка пройде 11-12 червня 2024 року в Берліні. За день до Берлінської конференції, 10 червня 2024 року, The Ukrainian Review у партнерстві з організацією U-Nation проведе спільний захід, який теж пов’язаний з тематикою відбудови України.

Проєктний менеджер видання Артем Каспарян підкреслив, що залучення The Ukrainian Review до участі у подібних подіях буде важливим кроком для розбудови двосторонніх відносин між зацікавленими сторонами та сприяє посиленню інформаційного фронту, який також є лінію протиборства між країнами демократичного світу та альянсом нових тоталітарних режимів на чолі з російським імперіалізмом.

«Саміт Миру стане стане платформою, де світові лідери зможуть активніше долучатися до вироблення “дорожньої карти”, яка стане першим кроком до завершення війни. Завершення війни на умовах демократичного світу та України. Ми очікуємо значного прогресу щодо посилення тиску на Росію та її сателітів з боку світового співтовариства», — Артем Каспарян, проєктний менеджер The Ukrainian Review.

Нагадаємо, що у березні цього року відбулися презентації в низці країн вже третього друкованого видання The Ukrainian Review. Серез статей, які увійшли у номер - інтерв’ю з заступником Міністра іноземних справ України Євгеном Перебийносом, авторська колонка керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігоря Солов’я, матеріали на тему блокування україно-польського кордону з боку польських протестувальників та інтерв’ю з військовими, які боронять Україну на полі бою, зокрема з військовим медиком Євгеном Латою та ветераном війни, пораненим під час оборони Бахмуту, спецназівцем Іваном Тарном

«Англомовні видання відіграють вирішальну роль у забезпеченні міжнародної аудиторії коректною інформацією в Україні та навколо України. Подібні ініціативи допомагають подолати комунікаційні «чорні діри» та сприяють кращому розумінню ситуації, перспектив і досвіду України у глобальному вимірі. Важливо давати європейським читачам контент їх рідними мовами. Саме тому третій випуск було перекладено німецькою та французькою мовами», — підкреслює Володимир Савченко.

Детальніше про цей напрямок роботи розповіла менеджерка з комунікацій  The Ukrainian Review Ірина Коваленко:

«Ініціатива The Ukrainian Review також виникла з метою підтримки української громади за кордоном, включаючи тих, хто проживає в інших країнах довгий час, а також тих, які  були змушені виїхати після повномасштабного вторгнення Росії. 

Ми знаємо, як іноді важко пояснити іноземцям правду про події, що стосуються України та як непросто розкрити маніпуляції російської інформаційної машини. Наші матеріали – можливість і додаткова допомога для української громади донести власні думки, базуючись на фахових матеріалах та експертних коментарях. 

Пишаємось, що вже маємо партнерські стосунки з українською діаспорою таких країн: Ірландія, Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Люксембург, Норвегія, Фінляндія, Греція, Румунія, Хорватія, Сербія та Словенія. Ми завжди відкриті до нових спільних ініціатив та проєктів».

Буквально на днях, 26 квітня 2024 року журнал було презентовано у Словенії під час заходу під назвою «Fighting disinformation in Central Europe: showing StopFake’s best practices in Ljubljana, Slovenia». Подія була організована громадською організацією «Центр Медіареформи» (проєкт StopFake.org) за підтримки Посольства України в Республіці Словенія.

The Ukrainian Review — має активну сторінку у Х (колишній Твіттер) та закликає доєднатися до інформаційного спротиву ворогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...