• Головна
  • Вимагала тисячу доларів: на Одещині затримали співробітницю суду, - ФОТО
15:33, 10 травня
Надійне джерело

Вимагала тисячу доларів: на Одещині затримали співробітницю суду, - ФОТО

Вимагала тисячу доларів: на Одещині затримали співробітницю суду, - ФОТО

Службова особа одного з судів Одеської області за вплив на суддю, щоб її "клієнта" не притягли до адміністративної відповідальності, запросила тисячу доларів. За це правопорушниці загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про таке розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Слідчі поліції встановили, що, перебуваючи на посаді консультанта в одному з районних судів Одещини, жінка вирішила незаконно збагатитись, використовуючи своє службове становище, зв’язки та знайомства у суді.

Зловмисниця почала вимагати від малознайомого їй чоловіка хабар в розмірі однієї тисячі доларів за не притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

За таку винагороду жінка обіцяла вплинути на суддю, яка розглядала справу, щоб та прийняла позитивне рішення у справі та закрила провадження.

Про факт вимагання хабаря чоловік повідомив до правоохоронних органів, які  вжили заходів щодо припинення та документування протиправних дій.

Службовицю затримали "на гарячому" під час передачі обумовленої суми. Кошти в якості речових доказів слідчі вилучили, а жінку затримали в процесуальному порядку.

"Ми зібрали достатньо доказів та повідомили правопорушниці про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функції держави, поєднаному із вимаганням такої вигоди. Це правопорушення кваліфікується за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі строком від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Також встановлено, що відносно підозрюваної на розгляді в одному з судів Одеси знаходяться матеріали провадження, де вона обвинувачується у скоєні злочинів, кваліфікованих за ч. 2 ст. 190; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Отже, це не перший злочин, до якого вона причетна. Також суд задовольнив наше клопотання та обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, її було відсторонено від посади. Слідство триває", - розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області Роман Яловий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...