• Головна
  • На озері Ялпуг в Одеській області затримали браконьєра
11:43, 25 квітня

На озері Ялпуг в Одеській області затримали браконьєра

На озері Ялпуг в Одеській області затримали браконьєра

Поліцейські викрили жителя Ізмаїльського району у браконьєрстві на озері Ялпуг.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

Своїми діями правопорушник завдав збитків державі на суму понад 350 тис. грн. За скоєне йому загрожує від штрафу до обмеження волі.

Позавчора вранці під час патрулювання території обслуговування на березі озера Ялпуг співробітники водної поліції Ізмаїльського районного відділу поліції спільно з Одеським рибоохоронним патрулем викрили жителя одного з населених пунктів Ренійської громади, який розвантажував човен з незаконним знаряддям лову і біоресурсами.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції вилучила у правопорушника в якості речових доказів 1200 метрів ліскової сітки, човен та більше 200 одиниць риби, серед якої карась, сазан, окунь та лящ. Незаконний улов на час проведення досудового розслідування поліцейські передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

За попередніми підрахунками фахівців-екологів, чоловік завдав рибному господарству України збитки на суму понад 350 тисяч гривень, що є істотною шкодою.

«За даним фактом ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. Згідно з чинним законодавством, дане правопорушення карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк. В рамках провадження ми призначили судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Слідство триває», - зазначила начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

На озері Ялпуг в Одеській області затримали браконьєра, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #браконьєр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...